Hesabım
Giriş Yap / Kaydol
En az bir harf yazın
Papağanın Yetmiş Masalı –Sukasaptati-
İş Bankası Kültür Yayınları - Hasan Ali Yücel Klasikleri
11,66 TL
Stokta Kalmamış!
Özellikler
Hint masal edebiyatının en önemli eserlerinden Şukasaptati’nin ne zaman ve kim tarafından yazıldığı bilinmemektedir. Hitopadeşa veya Masal Irmaklarının Okyanusu –Kathāsaritsāgara– gibi eserlere göre adı daha az duyulmuş olsa da Papağanın Yetmiş Masalı Batı Asya ve Avrupa edebiyatlarını daha fazla etkilemiştir. Farsça çevirileri Tûtînâme’ler sayesinde bütün dünyada bilinir olan bu masallar toplamı zaman içinde başka masalların eklenmesiyle değişmiş ve zenginleşmiştir. Şukasaptati’nin lafı dolandırmayan pervasız bir dili vardır. Kendini hiç sınırlamayan eserdeki bazı masallar Avrupa’da hümanizmin öncülerinden Boccaccio gibi yazarlara da ilham kaynağı olmuştur.

orhan Kaya (1959): Ankara Üniversitesi DTCF Hindoloji Bölümü’nü bitirdi. Aynı bölümde 1985’de yüksek lisans, 1990’da doktora öğrenimini tamamladı. 1985′de araştırma görevlisi, 1996′da doçent oldu. 2000 yılında Hindistan’da Delhi Sanskrit Üniversitesi, Sahitya Akademisi, Allahabad Üniversitesi’nde incelemelerde bulundu. 2003 yılında profesörlüğe yükseltildi. 2005 yılında Hindistan’da Delhi Jawaharlal Nehru Üniversitesi’nde, Benares Hindu Üniversitesi’nde, Kolkata Üniversitesi’nde, Asiatic Society’de ve Jadavpur Üniversite’sinde incelemeler yaptı. Puri’de yerli halkları inceledi. Hint dili, edebiyatı ve felsefesi konularında pek çok telif ve çeviri eser yayımladı.

X

Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için sistem içerisinde çerezler (cookies) kullanmaktayız. "Kişisel Verilerin Korunması ve Gizlilik" sayfasından daha detaylı bilgilere erişebilirsiniz.

Anladım, sorun değil, benim için daha iyisini yapmaya devam edebilirsiniz.